20200202 HRMO LGZ pagina V1 003

 


 

LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG QUESTIONS & ANSWERSVITALITEITQUOTIËNT

 


 

Connecting the Dots, Connecting People is de subtitel van het rapport ´Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg´. De afbeelding op de voorpagina (zie homepage deze site) is een spinneweb met druppels. Het spinneweb (kan ook doolhof zijn) staat voor onze gezondheidszorg, de druppels voor zorgconsumenten en/of zorgverleners.

 

Zorgconsumenten en zorgverleners zouden met elkaar verbonden moeten zijn. Dat is nu niet het geval. Regelgeving en protocollen houden dit (nog) tegen. Met Leefstijl Gezondheidszorg worden alle punten, die voor u als zorgconsument belangrijk zijn, met elkaar verbonden en ontstaat verbinding. Tussen zorgconsumenten en zorgverleners, maar ook tussen zorgverleners onderling.

 


 

Leefstijl Gezondheidszorg voor iedereen

Een duurzame, inclusieve, betere en betaalbare gezondheidszorg, dat is Leefstijl Gezondheidszorg (LGZ). 'Inclusief' betekent 'met inbegrip van iedereen'. Stichting IGZ Plus heeft moeten constateren dat nu nog niet iedereen voor iedereen geldt. Grote groepen mensen vallen (deels) 'buiten de boot'. Te denken valt aan kinderen en jeugd, mensen met psychische klachten, ouderen en ex-patiënten. Al met al miljoenen zorgconsumenten die recht hebben op zorg en dit niet of maar gedeeltelijk krijgen.

 

In het meer dan 150 pagina's tellende rapport zijn conclusies en oplossingen opgenomen om in de 21e eeuw de gezondheidszorg te krijgen die wij als zorgconsumenten verdienen. Van het rapport is ook een samenvatting beschikbaar, die vanaf 18 februari 2020 is te downloaden.

 


 

Geen gescheiden gezondheidszorg

De gezondheidszorg is al meer dan 100 jaar gescheiden. Dat heeft zijn redenen gehad, maar in de 21e eeuw is het noodzakelijk dat mentale en fysieke gezondheidszorg en complementaire hulp- en dienstverlening binnen één Leefstijl Gezondheidszorg worden aangeboden, voor iedere Nederlander. Het VitaliteitQuotiënt speelt hierin een grote rol.

 

VitaliteitQuotiënt

Het VitaliteitQuotiënt (VQ) berekent uw vitaliteit op de 3 hoofdgebieden van Leefstijl Gezondheidszorg, Mentale Gezondheid, Fysieke Gezondheid en uw Dynamische Omgeving, die dagelijke invloed op u heeft. Wilt u meer weten? Ga dan naar CheckJeVitaliteit.nl.

 

Het VitaliteitQuotiënt (VQ) is er voor iedereen, van jong tot oud. Stichting IGZ Plus streeft er naar dat het VQ uiterlijk 01-01-2022 in de basiszorgverzekering is opgenomen. (Wanneer de zorgverzekeraars meewerken). 

 


 

Manifest Leefstijl Gezondheidszorg (Het Roer Moet OM) 

Het Manifest (homepage) is een weergave van het rapport geformuleerd in 11 stellingen. Bent u het eens met (een deel van) ons manifest, teken dan via onze petitiesite. Wanneer wij meer dan 40.000 handtekeningen ontvangen, kunnen wij het manifest (en het rapport) aanbieden aan de Tweede Kamer en komt het op de politieke agenda.

 

Overigens, op 18 februari 2020 hebben ministers (o.a. VWS), fractievoorzitters van alle politieke partijen in de Tweede Kamer, beleidsbepalers en opniemakers het rapport per post ontvangen

 


20200202 Manifest Leefstijl Gezondheidszorg Think out of the Box V5 003.jpg

 

Klik op de afbeelding en TEKEN!

 


 

TEKEN DE PETITIE | HET MANIFEST
Teken de petitie (inclusief manifest) wanneer u ook gaat voor een duurzame, inclusieve, betere en betaalbare (Leefstijl') gezondheidszorg. Bij meer dan 40.000 handtekeningen komt Leefstijl Gezondheidszorg op de politieke agenda van de Tweede Kamer.

 


 

Professionals die met mensen werken, werken met het VitaliteitQuotiënt
Universeel intake-instrument voor Leefstijl Gezondheidszorg (klik op onderstaande afbeelding voor info)

 


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002


Website en organisatie van de petitie zijn mogelijk gemaakt door Vitaliteit Groep Nederland en stichting Integrale Gezondheidszorg Plus (IGZ+)