20200222 Het Roer Moet OM Manifest Zorgconsument V1

 


 

LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG: DE ZORGCONSUMENT BEN JIJ 
 

 

In het rapport 'Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg' wordt uitgebreid beschreven waarom jij een zorgconsument bent. Van de wieg tot het graf hebben wij zorg nodig, de één wat meer dan de ander. Meestal is dat niet vrijwillig. Als baby logisch, en hoe ouder wij worden, hoe meer gebreken wij krijgen. De welbekende 'houdbaarheidsdatum'.

 

Onderlinge invloed mentaal, fysiek en omgeving

Dat onze psychische (mentale) gezondheid invloed heeft op onze lichamelijke (fysieke) gezondheid en andersom is veel mensen bekend. Dat onze dynamische omgeving (positieve en negatieve) gevolgen heeft op onze mentale en fysieke gezondheid is minder bekend.

 

Toch weet (bijna) iedereen dat schulden, ontslag of een scheiding grote invloed hebben op ons welbevinden en dus onze gezondheid (gezondheid bepaalt mede welbevinden). Stichting IGZ Plus toont aan wat die gevolgen zijn en wat wij er mee kunnen doen als zorgconsument. Lees het rapport 'Van huidig zorgstelsel naar Leefstijl Gezondheidszorg' of de samenvatting.

 


 

Invloed van de zorgconsument

Als zorgconsument kunt u invloed hebben op de kwaliteit van uw leven, vooral door te weten hoe u er qua gezondheid (vitaliteit) voor staat. Vitaliteit is niet alleen gezond eten en sporten, maar:  

 

"Vitaliteit is de mentale en fysieke veerkracht en weerbaarheid

om de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel privé als qua werk"

 

De 3 hoofdgebieden Mentaal, Fysiek en Omgeving (en 11 deelgebieden) zijn bepalend voor uw vitaliteit. Goede vitaliteit is een stap naar gezondheid en voorkomt gezondheids- klachten. Vitaliteit verandert continu. Vitaliteit Groep Nederland heeft een instrument ontwikkeld dat inzicht geeft in uw vitaliteit: het VitaliteitQuotiënt:

 

20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF

 

Het VitaliteitQuotiënt is het ideale intake-instrument voor zorgverleners en voor u als zorgconsument. Een 'vinger aan de pols' van een LGZ-professional die met u aan de slag kan gaan om serieuze klachten te voorkomen.

 

Voorkomen is beter dan genezen, vandaar dat binnen Leefstijl Gezondheidszorg voorlichting, preventie en nazorg hoog in het vaandel staan (zie stelling 7 van het manifest). Ga naar CheckJeVitaliteit.nl voor de kosteloze VQ-test.

 


20200202 Manifest Leefstijl Gezondheidszorg Think out of the Box V5 003.jpg

Klik op de afbeelding en TEKEN!

 


 

TEKEN DE PETITIE | HET MANIFEST
Teken de petitie (inclusief manifest) wanneer u ook gaat voor een duurzame, inclusieve, betere en betaalbare (Leefstijl') gezondheidszorg. Bij meer dan 40.000 handtekeningen komt Leefstijl Gezondheidszorg op de politieke agenda van de Tweede Kamer.

 


 

Professionals die met mensen werken, werken met het VitaliteitQuotiënt
Universeel intake-instrument voor Leefstijl Gezondheidszorg (klik op onderstaande afbeelding voor info)

 


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002


Website en organisatie van de petitie zijn mogelijk gemaakt door Vitaliteit Groep Nederland en stichting Integrale Gezondheidszorg Plus (IGZ+)